Avaimen piilotus leikki : hauskaa oppimista

avaimen piilotus leikki

Avaimen piilotus on yksi niistä yksinkertaisista leikeistä, josta lapset pitävät sukupolvesta toiseen. Tämä leikki tarjoaa paitsi hauskaa tekemistä, myös mahdollisuuden oppia yhteistyötä, hienomotorisia taitoja ja huomiokykyä.

Avaimen piilotusta voi leikkiä sisätiloissa tai ulkona, hyvään leikkiin vähimmäisvaatimus on kolme leikkijää. Seuraavaksi esittelemme perinteiset ohjeet, mutta muista, että voit soveltaa sääntöjä tarpeesi mukaan ja keksiä omia variaatioita.

Perinteisen avaimen piilotuksen ohjeet:

1. Valitaan yksi leikkijä aloittajaksi ja sovitaan leikkialue. Muut leikkijät poistuvat näköetäisyydeltä.

2. Aloittaja piilottaa avaimen niin, että se jää hiukan näkyviin. Voit käyttää myös muita esineitä piilotettavana.

3. Muut leikkijät palaavat takaisin leikkialueelle ja alkavat etsiä avainta.

4. Piilottaja antaa etsijöille vihjeitä siitä, missä avain saattaa olla. Hän voi sanoa esimerkiksi ”kylmenee” tai ”kuumenee” yhdistettynä leikkijän nimeen, riippuen siitä, kuinka lähellä kukin etsijä on avainta.

5. Avaimen korkeus voi olla myös vihje, ja piilottaja voi käyttää sanoja kuten ”kala,” ”perhonen” tai ”lintu” kuvaamaan, kuinka korkealla avain on.

6. Se, joka löytää avaimen, saa nyt piilottaa sen uudelleen tai voittaa jonkin palkinnon. Voit räätälöidä palkinnot oman perheesi tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Muunnelmia ja vinkkejä:

Avaimen piilotus on loistava tilaisuus oppia ja pitää hauskaa yhdessä. Voit kokeilla seuraavia muunnelmia:

– Anna piilottajalle mahdollisuus keksiä omia vihjeitä tai haastaa etsijöitä erilaisilla tehtävillä, kuten matemaattisilla arvoituksilla tai kätköjen vaikeustasoilla.

Matemaattiset arvoitukset voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia vihjeitä kuten ”Avain on 50 cm päässä ovesta”, ”Avain sijaitsee neliön mallisen esineen vieressä” tai ”Pekalla on kymmenen omenaa ja hän antaa siitä puolet Leenalle, kuinka monta omenaa Leena saa? Yhtä monta askelta sinun pitää ottaa tästä paikasta löytääksesi avaimen.”

– Kokeile erilaisia esineitä piilotettavaksi ja keksi niihin sopivia vihjeitä. Näin voit lisätä opetusta leikkiin, kuten esimerkiksi nimien tai värien harjoittelua.

– Voit rohkaista leikkijöitä yhteistyöhön antamalla vihjeitä, jotka koskevat useampaa etsijää kerrallaan. Tämä edistää ryhmätyötaitoja.

– Tämä leikki sopii myös mainiosti lastenjuhlien tai leirien ohjelmanumeroksi.

Leikki tarjoaa hauskan mahdollisuuden oppimiseen ja yhteiseen aikaan perheen tai ystävien kesken.

 

Aihe
Avainsanoja:

Kerro tästä muillekin!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa ilmoitus uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat tiedon uusista artikkeleista, peleistä ja tehtävistä sähköpostiisi! Emme koskaan lähetä roskapostia ja tietosi ovat turvassa. Voit koska tahansa perua uutiskirjeen.

Liity postituslistalle