Oletko harkinnut lapsesi siirtämistä kotiopetukseen?

HoxApp Kotikoululla kotiopetus on helppoa ja inspiroivaa!

Tiedätkö, mitä kaikkea lapsesi voisi saavuttaa yksilöllisen oppimisen avulla? Kotiopetus HoxApin avulla tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda lapsellesi juuri sellainen opintopolku, jossa hän voi kukoistaa.

Play Video

Oletko harkinnut kotikoulua? Mutta pyöriikö mielessäsi kysymyksiä ja epäilyksiä...

Miten kotikouluun pääsee?

Mitä lapselle pitäisi opettaa ja milloin?

Mikä on OPS? Mistä löydän tehtäviä? Pitääkö ostaa koulukirjat?

Mitä jos en osaa, onko lapsen tulevaisuus pilalla? Tekeekö koulu lastensuojeluilmoituksen, jos otan lapsen kotikouluun?

Täytyykö lapselle opettaa samoja asioita kuin lähikoulussa? Miten kotikoulua valvotaan?

Miten yhdistää oppiminen arjen puuhiin? Miksi ei ole selkeää ohjetta, miten kotikoulussa kannattaa toimia...

Kysymyksiä kotiopetuksesta

Kuvittele mielessäsi tilanne, jossa...

 • Voisit huoletta siirtää lapsesi kotiopetukseen, koska sinulla olisi toimivaksi testattu opintopolku ja välineet tulokselliseen kotikouluun...
 • Et stressaisi kotikoulusta, koska tietäisit tarkalleen mitä opettaa lapsellesi ja milloin.
 • Sinulla olisi valmis opetussuunnitelma, jossa olisi selkeitä tavoitteita, kuten "Osaan kymmenjärjestelmän". Sinun ei tarvitsisi murehtia oletko muistanut käsitellä kaikki vaadittavat asiat.
 • Käyttämäsi opetussuunnitelma olisi Opetushallituksen hyväksymä, siksi kunnan tai koulun kanssa ei tule ongelmia tai "huolta" kotiopetuksesta.
 • Sinulla olisi valmiina tehtäväideoita, inspiraatiota, linkkejä ja opetusmateriaalia, joilla voit opettaa lastasi. Kuitenkin juuri sillä tavalla, joka sopii sinulle ja lapsellesi.
 • Käytössäsi olisi helppokäyttöinen ja turvallinen sähköinen työkalu, jolla dokumentoida opintojen edistyminen. Josta opettaja voisi reaaliajassa seurata opintojen edistymistä. Ei paperikasoja tai paniikkia valvontatapaamisista ja näytöistä.

Miltä se tuntuisi?

Se on mahdollista HoxApp Kotikoululla!

HoxApp Kotikoulu on uudenlainen sähköinen työkalu, joka helpottaa ja selkeyttää kotiopetusta. Se on ainutlaatuinen Suomessa.

Olemme kehittäneet sen omaan käyttöön ja käytämme sitä lastemme kotiopetuksessa.

HoxApp Kotikoulun hyödyt:

 • Sinun ei tarvitse olla opettamisen asiantuntija. HoxApp Kotikoulusta löydät valmiin opetussuunnitelman ja vaaditut sisältöalueet.
 • Lapsesi saa selkeät OPS:n mukaiset tavoitteet, joista annatte näytön.
 • Näyttö tallennetaan suojatulle, sähköiselle aikajanalle, josta tutkiva opettaja voi käydä katsomassa näyttöjä koska tahansa.
 • Kun tavoite on saavutettu ja näyttö tallennettu, merkitset sen saavutetuksi.
 • Kun kaikista tavoitteista on annettu näyttö, luokka on suoritettu.
 • Käytössäsi on AI-avustaja, jolta voit kysyä neuvoa, ideoita, lisätietoja, linkkejä ja inspiraatiota. Voit jopa pyytää sitä selittämään jonkin opetukseen liittyvä asian havainnollisesti ja esimerkein.
tervetuloa-etusivu

Mitä kaikkea HoxApp Kotikoulu sisältää?

Valmis opetussuunnitelma

Saat käyttöösi koko perusopetuksen opetussuunnitelman luokille 1-9. Se sisältää selkeät luokkakohtaiset tavoitteet. Jokaisessa tavoitteessa on selvennys ja esimerkkejä miten tavoite täyttyy.

Kun tavoitteista on annettu näyttö, on luokka suoritettu! Voit yhdistellä tavoitteita ja näyttöjä, jolloin lapsesi pääsee helpommalla.

luokkataso-oppiaineet

Ainekohtaiset tavoitteet

Jokaiselle luokkatasolle ja aineelle on omat tavoitteet, jotka merkitään saavutetuiksi kun asia osataan ja siitä on annettu näyttö aikajanalle. Näin opintojen etenemistä on helppo seurata.

tavoitteet-oppiaine

Tavoitteiden selvennykset ja ohjeet

Lähes kaikista tavoitteista on selvennykset ja ohjeet niiden saavuttamiseen. Niiden avulla on helppo tehdä tehtäviä, etsiä opintomateriaalia verkosta ja suunnitella näyttö.

oppiaine-tavoite

Suojattu, sähköinen näyttöpäiväkirja

Kotiopetuksessa ja etäopetuksessa on tärkeää antaa näyttöjä osaamisesta. Miten muuten kunta voi todentaa että lapsesi oppiminen edistyy?

HoxApilla näyttöjen tallentaminen ja opintojen edistymisen osoittaminen on äärimmäisen helppoa. Kuvaat videon, tallennat ääninauhoituksen, kuvan, pdf:n tms. ja postaat sen aikajanalle. Aikajana on suojattu, joten sinne ei pääse asiattomat.

Omalla pääsykoodillaan tutkiva opettaja voi seurata näyttöjä lähes reaaliajassa, eikä kunnan kanssa tule ongelmia!

aikajana

Valtakunnallisen OPS:n mukaiset sisältöalueet

HoxApista löydät kaikkien aineiden valtakunnallisen OPS:n mukaiset sisältöalueet, joka varmistaa että kaikki tarvittavat asiat tulee käsiteltyä.

Käyttäjien ja opettajien ylistämä!

HoxApin käyttäjät, sekä oppilaat että vanhemmat, kehuivat mm. käytön helppoutta, valtavaa ajansäästöä ja sitä miten HoxApp Kotikoulu on tuonut selkeyttä kaaoksen keskelle.

Monella kotiopetusperheellä on nyt ensimmäistä kertaa rauhallinen olo kotikoulun suhteen. Kotioppilaiden vanhemmat tietävät mitä tehdä ja miten.

Kotioppilaan edistymisen seuranta oli vaivatonta ja kätevää, kehuvat koulujen tutkivat opettajat.

Kotiopetus onnistuu

Kotiopetus tuo paljon etuja verrattuna laitoskouluun

Yksilöllinen huomio on avain tehokkaaseen oppimiseen. Kotiopetuksessa lapsesi saa henkilökohtaista opetusta sinulta, joka tunnet hänet parhaiten. Voit keskittyä hänen vahvuuksiinsa ja tarjota tukea mahdollisissa haasteissa.

Tämä yksilöllinen tuki auttaa lapsesi saavuttamaan parhaat mahdolliset oppimistulokset ja kehittymään kokonaisvaltaisesti.

Henkilökohtainen opetus

Kotikoulussa lapselle voidaan tarjota yksilöllisesti räätälöityä opetusta, joka vastaa hänen tarpeitaan ja kykyjään. Koululaitoksessa hän on vain yksi monista, jolle ei välttämättä riitä tarpeeksi aikaa tai motivoivia tehtäviä.

Tehokas oppiminen

Kotiopetus mahdollistaa tehokkaamman oppimisen, sillä oppimisprosessiin voidaan keskittyä yksilöllisesti ilman luokkahuoneen häiriötekijöitä. Ei öykkäreitä, ei melua, ei kiusaamista.

Joustava aikataulu

Kotiopetuksessa aikataulu voidaan suunnitella joustavasti ja ottaa huomioon perheen tarpeet, mikä mahdollistaa esimerkiksi enemmän aikaa harrastuksille ja matkustamiselle. Opi silloin kuin haluat, vaikka matkalla.

Valitse oppimisympäristö, joka sopii lapsellesi

Kotiopetuksessa vanhemmat voivat valita lapselleen sopivan oppimisympäristön, esimerkiksi kodin, kirjaston tai luonnon. Ei tylsää luokkahuoneessa istumista vuodesta toiseen.

Opetussuunnitelman valinta

Kotiopetuksessa vanhemmat voivat valita lapselleen sopivan opetussuunnitelman, joka vastaa perheen arvoja ja uskonnollista vakaumusta. Ei painostusta, ei propagandaa.

Yksilöllinen huomio

Kotiopetuksessa lapsi saa yksilöllistä huomiota ja tukea opettajaltaan (eli vanhemmalta), mikä voi parantaa merkittävästi oppimistuloksia. Sinä tunnet lapsesi ja tiedät miten hän oppii parhaiten, ei koulun opettaja.

Mahdollisuus keskittyä harrastuksiin

Kotiopetuksessa lapselle jää enemmän aikaa harrastuksilleen ja aidoille kiinnostuksen kohteille, koska koulunkäyntiin ei kulu niin paljon aikaa. Aikaa jää tutkimiseen, leikkeihin ja yhdessäoloon. Siksi kotiopetusperheissä perhesuhteet ovat tiiviimmät.

Kehittää perhesiteitä

Kotiopetus voi auttaa kehittämään perhesuhteita, kun vanhemmat ja lapsi viettävät enemmän aikaa yhdessä ja oppivat yhdessä uusia asioita. Perheen kanssa vietetty aika on parasta aikaa. Jos sitä on, niin sitä muistellaan isona lämmöllä.

Vähemmän kiusaamista

Kotiopetuksessa lapsi voi välttää koulukiusaamista, joka voi vaikuttaa erittäin kielteisesti lapsen itsetuntoon ja oppimistuloksiin. Kotikoulussa ei ole ryhmäpainetta, ei vertailua, ei pelkoa. Lapsesi saa olla juuri sellainen kuin on.

Kysymyksiä & vastauksia

Ei ole. HoxApp Kotikoulu EI ole "onlinekoulu" tai "nettiperuskoulu". Lapsesi ei saa todistusta HoxApista. HoxApp Kotikoulu ei myöskään tee opetustyötä sinun puolestasi.

HoxApp Kotikoulu ei sisällä oppikirjoja, valmiita sähköisiä materiaaleja tai tehtäviä eri aineisiin tai luokille. Se sisältää kylläkin melko paljon tavoitekohtaisia linkkejä verkosta löytyviin materiaaleihin. Ja lisäksi tekoälyavustajan, jolta voi kysyä tehtäväehdotuksia ja opetusvinkkejä.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu jonotuslistalle!

Järjestelmä on omassa käytössämme ja olemme valmiit avaamaan sen, jos riittävästi kiinnostusta löytyy. Oppilaskohtainen hinta tulisi olemaan 39 € / kk.

Jos olisit halukas ottamaan HoxApp Kotikoulun käyttöösi, niin ilmoita siitä meille ao. lomakkeen kautta. Otamme yhteyttä heti kun tarpeeksi monta kiinnostunutta on ilmoittautunut.

Kotikoulu kiinnostuneet