Luonnonystävän uusi paras kaveri: Mobiilisovellus kasvien tunnistamiseen

Tunnista kasveja sovelluksella

Pl@ntNet – Digitaalinen Apulainen Jokaiselle Luonnon Ystävälle

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että kävelet metsässä tai puistossa ja törmäät upeaan kasviin, jonka nimeä et tiedä? Tai ehkä olet viljelijä tai puutarhuri ja olet huolissasi kasvin terveydestä, mutta et tiedä mitä taudin oireita etsiä? Pl@ntNet on mobiilisovellus, joka on suunniteltu ratkaisemaan juuri nämä ongelmat.

Mikä on Pl@ntNet?

Pl@ntNet on älypuhelimeen ladattava sovellus, joka tunnistaa kasvit valokuvan perusteella. Se hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista analysoidakseen otetut kuvat ja verratakseen niitä laajaan kasvitietokantaan. Sovellus on yksinkertainen ja intuitiivinen, tehden siitä sopivan sekä ammattilaisille että harrastajille.

Miten Pl@ntNet toimii?

Käyttäjän tarvitsee vain ottaa kuva kasvista tai sen osasta (kuten lehdestä, kukasta tai hedelmästä) ja lähettää se sovellukseen. Pl@ntNet analysoi kuvan ja antaa parhaan vastaavuuden sen laajan kasvitietokannan perusteella. Sovellus voi tarjota useita mahdollisia vastauksia, jos se ei ole varma tunnistuksesta.

Mitä hyötyä Pl@ntNetistä on?

Pl@ntNet auttaa kasvien tunnistamisessa, mikä on erityisen hyödyllistä retkeilijöille, puutarhureille, biologian opiskelijoille ja viljelijöille. Tämän lisäksi se on erinomainen työkalu opettajille opettaessaan lapsille kasvien monimuotoisuudesta. Mutta se ei ole vain tieteellinen työkalu – sovellus on myös loistava tapa oppia uutta ja lisätä ymmärrystä luonnosta ympärillämme.

Teknologian ja luonnon ei tarvitse olla toisensa poissulkevia. Pl@ntNet on osoitus siitä, miten digitaaliteknologiaa voidaan hyödyntää kasvattamaan tietämystämme ja ymmärrystämme luonnosta.

Sovellus Play-kaupassa: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.plantnet&hl=fi&gl=US&pli=1

Kerro tästä muillekin!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa ilmoitus uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat tiedon uusista artikkeleista, peleistä ja tehtävistä sähköpostiisi! Emme koskaan lähetä roskapostia ja tietosi ovat turvassa. Voit koska tahansa perua uutiskirjeen.

Liity postituslistalle