Sydän kirjanmerkki: suloinen askartelutehtävä eskarilaiselle tai alakouluun

20210517_084803

Tämä helppo ja mitä suloisin kirjanmerkki askartelu on nopea tehdä. Tarvikkeetkaan eivät vaadi välttämättä askartelukauppaan menoa, sillä löydät ne helposti kotoasi.

Askartelun osaa tehdä jo näpertämisestä kiinnostunut eskarikainen. Tämä askartelu kehittää kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä. Hätäinen eskarilainen (kuten meillä) saattaa tosin kaivata hieman apua. 😊

Itse tehtyä kirjanmerkkiä on mukava käyttää kirjan välissä paikkaa merkkaamassa. Huomaa, että kirjanmerkkiä voi käyttää myös ”lukutikkuna”, jonka avulla lukemaan opetteleva pysyy helposti oikealla rivillä tikun päätä osoittimena käyttäen.

Tarvitset askarteluun

Lankaa (melkeinpä millainen tahansa käy)
Jäätelötikku (tai pahvinen ”tikku” jonka voi halutessaan päällystää vaikka lahjapaperilla)
Pahvia
Liimaa
Sakset

Askarteluohjeet

1. Piirrä paksuhkolle pahville sydämen kuva (meillä käytettiin pientä piparkakkumuottia apuna) ja leikkaa se irti.

2. Laita tippa liimaa sydämen pinnalle, paina langanpää siihen kiinni ja ala kieputtamaan lankaa sydämen ympäri ristiin rastiin. Jatka kieputtamista tarvittaessa väliin liimaa lisäten, kunnes sydän alkaa olla kokonaan langan peitossa.

 

askarteluohje sydän kirjanmerkki

3. Jos sinulla ei ole valmiiksi värillisiä jäätelötikkuja, voit halutessasi maalata tikun vaikka askartelumaaleilla tai värittää tusseilla. Mutta puun värinen tikku toimii ihan yhtä hyvin.

Lisää tippa liimaa tikun päähän ja sujauta se sydämen sisälle muutamien lankojen alitse. Kieputa vielä muutama kerros lankaa, jotta tikun pää menisi kunnolla peittoon lankojen alle.

4. Katkaise lanka ja liimaa langanpää kiinni takapuolelle. Anna työn kuivua hyvin ennen käyttöä.

 

 

Aihe
Avainsanoja:

Kerro tästä muillekin!

Tilaa ilmoitus uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat tiedon uusista artikkeleista, peleistä ja tehtävistä sähköpostiisi! Emme koskaan lähetä roskapostia ja tietosi ovat turvassa. Voit koska tahansa perua uutiskirjeen.

Liity postituslistalle