Leikki nimeltä Väri: iloa kaikenikäisille

väri leikki

Oletko koskaan kaivannut hauskaa ja yksinkertaista leikkiä, joka saa lapset innostumaan ilman monimutkaisia valmisteluja? Väri-leikki on juuri sellainen ja se sopii erinomaisesti oppimiseen sekä hauskanpitoon.

Väri on perinteinen leikki. Vaikka sitä onkin moni itse leikkinyt lapsena, sen viehätysvoima ei ole kadonnut mihinkään. Säännötkin ovat ajan saatossa saattaneet hämärtyä. Palautetaan siksi tämän helpon leikin ohjeet mieleen ja jaetaan se nyt kaikkien vanhempien ja uusien leikkijöiden kanssa.

Väri-leikki tarjoaa myös paljon enemmän kuin vain hauskanpidon, niin tärkeää kuin se onkin. Se edistää lasten koordinaatiota, tarkkaavaisuutta ja ryhmätyötaitoja. Lapset voivat oppia tunnistamaan värejä ja kehittämään päätöksentekokykyään nopeasti, kun he seuraavat johtajan ohjeita.

Väri leikin ohjeet:

1. Valitkaa tai arpokaa ensimmäinen johtaja leikkiin. Muut leikkijät asettuvat vähän matkan päähän johtajasta ja kääntävät kasvonsa häneen päin.

2. Johtaja valitsee tietyn värin ja määrää askelmäärän. Esimerkiksi: ”Sininen, kaksi tipun askelta.”

3. Kaikki leikkijät, joilla on valittu väri jossain vaatteessaan tai kengissään, ottavat määrätyn määrän pikkuruisia askelia eteenpäin.

4. Leikin aikana voitte keksiä hauskoja ja hullunkurisia tapoja edetä, kuten loikkia kuin jänis, kiemurrella kuin mato tai ottaa jättiläisen askeleita.

5. Ensimmäinen pelaaja, joka saapuu johtajan luo, saa kunnian olla uusi johtaja, ja leikki alkaa alusta.

Väri leikki on suunniteltu sopimaan eri ikäryhmille:

Pienet lapset (esikouluikäiset): Tämä leikki on erinomainen valinta esikouluikäisille, yleensä noin 3-5 -vuotiaille lapsille. He voivat oppia värien tunnistamista ja perusohjeiden noudattamista tämän leikin kautta.

Koululaiset: Alakouluikäiset lapset, jotka ovat noin 6-11 -vuotiaita, voivat edelleen nauttia Väri -leikistä ja kehittää lisää taitojaan. Voit lisätä monimutkaisempia sääntöjä tai haasteita vastaamaan heidän iän mukaista kehitystään.

Perheet ja porukat: Leikki voi olla myös hauskaa eri ikäisten perheenjäsenten, sukulaisten tai ystävien yhteisenä aktiviteettina. Voit tehdä leikistä myös kilpailullisemman lisäämällä aikarajoituksia tai muita haasteita leikkijöiden iän mukaan.

Vinkit ja muunnelmat:

Voit lisätä jännitystä leikkiin lisäämällä muunnelmia ja vaihtoehtoisia sääntöjä eri ikäryhmille. Kokeilkaa eri värejä tai yhdistelmiä, anna lasten keksiä omia värivalintojaan tai vaikkapa vastavärejä ja palkitkaa luovuudesta.

Tarvitsetteko Väri-leikissä jotain erityisiä välineitä? Ei välttämättä! Voitte käyttää jo päällä olevia vaatteita, mutta niin haluttaessa voidaan leikkijöille jakaa tai arpoa esimerkiksi värikarttoja tai vaikka värikyniä.

Väri -leikki voi olla mahtava lisäys syntymäpäiväjuhlien tai leiripäivän ohjelmaan. Voitte tehdä leikistä teemallisen kokemuksen, joka saa lapset nauttimaan vielä enemmän.

Aihe
Avainsanoja:

Kerro tästä muillekin!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa ilmoitus uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat tiedon uusista artikkeleista, peleistä ja tehtävistä sähköpostiisi! Emme koskaan lähetä roskapostia ja tietosi ovat turvassa. Voit koska tahansa perua uutiskirjeen.

Liity postituslistalle