Lukijalta: miksi me valitsimme kotiopetuksen?

Miksi valita kotiopetus

Tämän artikkelin on lähettänyt eräs lukijamme, joka haluaa pysyä nimettömänä.

Poliittiset päätökset vaikuttavat millaisia arvoja lapsellesi opetetaan koulussa. Joskus aikanaan arvokasvatus oli vanhempien tehtävä. Olemme sitä mieltä, että se on edelleen vanhempien tehtävä, eikä siihen pidä sotkea koululaitosta.

Tiesitkö, että peruskoulussa opetetaan lapsellesi, että sukupuolia voi olla vaikka kuinka monta? Että se on ”sellainen tunne”. Näin koulun terveydenhoitaja väitti meidän 5-luokkalaiselle lapsellemme.

Sehän ei ole lainkaan totta. Jokainen joka on lukenut biologiaa tietää sen.

Tiesitkö, että peruskouluissa vierailee aktiivisesti Seta r.y., joka kannustaa nuoria mm. homoseksuaalisuuteen? Suurin osa nuorista ei ole homoseksuaalisia, vaan kokee asian vastenmielisenä.

Tiesitkö, että jopa 38% alle 30-vuotiaista suomalaisista potee ilmastoahdistusta? Voisiko se johtua mm. koulujen opetuksesta, jossa korostetaan ihmisen syyllisyyttä ”ilmastokriisiin”? Kuitenkin mm. Maailman Ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas kritisoi rankasti ilmastoalarmistista uutisointia ja opetusta.

Lisäksi nykyinen koulutussysteemi on auttamattoman vanhentunut, eikä valmista lapsia mitenkään nykyajan työelämän vaatimuksiin. Yhdeksän vuotta yleissivistävää opetusta ja silti joka kahdeksas 15-vuotias suomalainen poika ei osaa lukea kunnolla! Kotiopetuksessa vanhemmat ovat vastuussa lastensa oppimisesta. Missä on opettajien ja koululaitoksen vastuu?

Pahinta on, että laitosmuotoinen peruskoulu tuhoaa lapsen luontaisen oppimisen ilon ja halun. Kova väite, tiedän. Mutta esim. Elon Musk on samaa mieltä.

Turvallinen ja rauhallinen ympäristö on lapsen oikeus. Koulu ei sitä pysty takaamaan. Kotiopetuksessa lapsi oppii paljon nopeammin ja paremmin, lisäksi aikaa jää enemmän leikkiin ja vapaa-aikaan. Harrastuksista ja joukkuelajeista löytyy kavereita ja oppii tiimitaitoja.

Lopuksi. Kysymme joka vuosi lapsiltamme ”haluatteko palata kouluun?”. Niin kauan kuin he vastaavat ”emme”, tiedämme että olemme tehneet oikean valinnan ja jatkamme lastemme kotiopetusta.

 

Aihe
Avainsanoja:

Kerro tästä muillekin!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa ilmoitus uusista artikkeleista sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat tiedon uusista artikkeleista, peleistä ja tehtävistä sähköpostiisi! Emme koskaan lähetä roskapostia ja tietosi ovat turvassa. Voit koska tahansa perua uutiskirjeen.

Liity postituslistalle